Journal

70 posts

Post derbi sindrom! 

Ovaj izraz možda bi mogao najbolje da opiše sve ono što možemo da vidimo od početka ove godine kada je KK Partizan u pitanju! Možda bi mogla tu da se upakuje i situacija iz prethodne sezone, de fakto - derbi je utakmica koja je lomila, donosila, ali i znala da odmogne i odnese! 

Nema stajanja! 

Koliko je samo značajno zadržati „kostur“ tima, čemu teže svi iskusni i dobri treneri! Koliko je bitno prepoznati onaj faktor koji pravi razliku jasno se može zaključiti u ovome trenutku kada pogledamo ovogodišnji tim Partizana. 

Déjà vu!

Već viđeno. Košarkaši Partizana ponovili su igru iz februara ove godine i ubedljivo savladali domaći Žalgiris u Kaunasu.

Partizane, napadaj!

Prošla je trećina ovogodišnje Evrolige. Naš Partizan se nalazi na 6. mestu, koje direktno vodi u plejof. Crno-beli su za protekle 2 nedelje zabeležili tri uzastopne teške, herojske pobede

Kalinihta Panata

Bila je ovo vrlo zahtevna utakmica, psihološki pre svega, fizički svakako i, na kraju, vrlo zahtevna u taktičkom smislu jer je protivnik, posle jedne od najlošijih sezona u istoriji, ove godine projektovan za najviše ciljeve. To se moglo videti i po dužini njihove klupe, igračima koji su igrali, ali i po lakoći sa kojom su igrali i birali akcije.  Ali, pokazao je Partizan zube, inat i pre svega, videlo se, da su igrači ispoštovali dogovor iz svlačionice.

Otpisani

Oni su im treneri, mentori, učitelji, očevi - na kraju krajeva! Oni poseduju neverovatnu strast i ljubav prema klubu koji predvode i zato dubok naklon ide za njih, jer njihov zadatak nije nimalo lak! Njihov zadatak je, pre svega, da otkriju sve vrline kod svojih igrača, a onda i da iz njihovog talenata izvuku snagu i ono najbolje što svakog od tih pojedinca čini još boljim u timu koji donosi pobede. 

Das ist Partizan!

I što bi rekao jedan sedmogodišnjak, odmah posle utakmice sa berlinskom Albom: „ovu utakmicu smo pobedili baš brzo”!  Kao…

No pasarán!

Oteran je Igor a problemi su ostali! Još jedna u nizu skandaloznih odluka uprave nije, kao i mnoge do sada, dala rezultat! Zato uprava napolje!

Odbrana i poslednji dani

Da li će i FK Partizan preživeti ili nestati usled promena i nedostatka ljubavi, ostaje nam da vidimo. Nadam se da nećemo jednog dana čitati epitaf našem klubu 

Sledi Igokea…

Trofej ABA lige jeste jedan od trofeja koji donosi mnogo, a svi, počev od stručnog štaba i igrača, pa do poslednjeg navijača na tribini, spremni su za izazov koji predstoji.

Evroligo vidimo se opet…

Da li su igrači Partizana tokom cele evroligaške sezone nosili pritisak sa kojim se nisu, ipak, na kraju izborili i zbog kojeg je san o plejofu ostao nedosanjan?

Davni san

Neko je bio prisutan, neko je gledao na televiziji preko jednog od svega nekoliko programa koliko ih je tada bilo, sigurno, ono što se desilo - prepričava se od tada sve do danas.