igokea aba naslovna

Sledi Igokea…

Trofej ABA lige jeste jedan od trofeja koji donosi mnogo, a svi, počev od stručnog štaba i igrača, pa do poslednjeg navijača na tribini, spremni su za izazov koji predstoji.

Pred crno-belim košarkašima ostalo je još nekoliko stepenika u borbi za ABA trofej, sticajem poznatih okolnosti jedini za koji se Partizan bori ove sezone. Zapravo, jedini koji donosi neki benefit jer od najavljenog nastupa u KLS ove godine videćemo šta će biti i kako će to uopšte izgledati.

Spremna je sigurno uzbudljiva serija protiv Igokee koja sledi. Prvi susret će biti na našem terenu, dok će revanš biti odigran u Laktašima već u narednu nedelju. Eventualna majstorica igrala bi se ponovo u Areni, dok jedan od ova dva tima ne upiše dve pobede neophodne za prolaz dalje, kako to propozicije nalažu, sve do finala. Svaka utakmica, pa tako će biti i u ovoj,  je prilika da pokažemo našu posvećenost, hrabrost i veštinu i da se borimo za naše boje. Uzbuđenje raste jer trofej ABA lige jeste jedan od trofeja koji donosi mnogo, a svi, počev od stručnog štaba i igrača, pa do poslednjeg navijača na tribini, spremni smo za prvi izazov koji predstoji.

Prošli put kada smo se sastali sa Igokeom na terenu Arene, nije sve išlo po planu. Na domaćem terenu smo se suočili sa izazovima, pokazali smo na trenutke karakter i srčanost u borbi gde na kraju, ipak, nije bilo dovoljno da slavimo. Na njihovom terenu, pokazali smo šta možemo kada igramo kao jedan, kao tim. Sada je vreme da se osvrnemo na te utakmice i da izvučemo pouke koje će nam pomoći u onim daleko bitnijim, narednim.

Ova sezona donela je brojne izazove za Partizan, od sumnji do neuspeha, ali tim je ostao čvrst i zajedno su prevazišli mnoge, ali ne i sve prepreke. Znamo da nismo savršeni, ali imamo veru u naše vrline, našu sposobnost da se izdignemo iznad svih očekivanja i sigurno iznad sopstvenih mogućnosti. U ovoj borbi, svaki poen, svaki skok, svaka odbrana će biti od ključnog značaja. Nećemo se zaustaviti dok ne ostvarimo svoj cilj. Ova utakmica je više od košarke – to je prilika da pokažemo ko smo i šta možemo za grb koji ponosno nosimo na našem dresu.

Trener će morati da se osloni na svih 12 igrača koje imamo. Svako od njih ima svoju ulogu i moraće da pruži svoj maksimum do samog kraja takmičenja. Uz vredan rad na treningu, za koji će biti više vremena nego što je to bio slučaj u prethodnoj sezoni, verujemo da možemo ponoviti prošlogodišnji uspeh. Od prvog do poslednjeg trenutka na terenu, svaki igrač će morati da da ono najbolje iz sebe kako bi prevazišli sve prepreke kojih će na putu do cilja sigurno biti mnogo. Svaki igrač, svaki član stručnog štaba i armija navijača svakako su važan deo slagalice, a samo zajedno, kao jedan, možemo stići do pobede.

Partizan nije samo klub, Partizan je jedna porodica čiji aplauz, čija pesma je važna podrška bez obzira na sve. Utakmice Partizana su praznik za ljubitelje košarke, a navijači su srce i duša kluba. Podrška sa tribina pokreće i inspiriše da naš šampion da sve od sebe na terenu. Svaki navijač, od najmlađih do najstarijih sigurno oseća svoju pripadnost i oseća ponos što je deo te velike porodice. Navijači su neizostavni deo kluba i deo svake Partizanove priče. Njihova podrška i energija su neprocenjivi faktori koji ekipu pokreće uvek napred. 

Serija koja sledi može da podseti i na neke pređašnje slavne trenutke, poput titule osvojene upravo u Laktašima 2014. godine. Ta pobeda je deo naše istorije i sigurno treba da bude inspiracija u ovom četvrtfinalu. Pred nama su naredna tri izazova u kojima će svaki minut na terenu biti „biti ili ne biti”, a svaki protivnik sigurno će imati motiv da pobedi Žoca. Ovo je trenutak kada moramo da pokažemo od čega smo napravljeni i koliko možemo onda kada je pritisak najveći i kada je najteže. Verujemo u naš tim, verujemo u naše navijače i zajedno ćemo i u borbu koja predstoji.

Ova utakmica je važna ne samo za klub, već i za celu našu zajednicu navijača. Ovo je prilika da pokažemo svima koliko smo snažni i ujedinjeni kao fanovi. Pozivamo sve da se pridruže ovom putovanju i da zajedno stvorimo nezaboravne trenutke. U ovoj borbi, svaki poen, svaki skok, svaka odbrana će biti od ključnog značaja. Nećemo se zaustaviti dok ne ostvarimo svoj cilj. Ova utakmica je više od košarke – to je prilika da pokažemo ko smo i šta možemo kada se ujedinimo kao tim.

Trenutak je došao! Partizanu sledi četvrtfinale protiv Igokee i svi ćemo biti deo te predstave. Nadamo se da će poseta u Areni ponovo biti iznad rekorda, nadamo se da će sve biti obojeno u crno-bele boje, da će pesma biti nikada glasnija, a šalovi visoko iznad glava. Nadamo se da će i igrači osetiti tu podršku, tu energiju i da će ponovo spoznati da nisu sami. Pokažimo još jednom da zajedno možemo sve – i kada je teško i onda kada se slavi!

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *