EL kraj NASLOVNA

Evroligo vidimo se opet…

Da li su igrači Partizana tokom cele evroligaške sezone nosili pritisak sa kojim se nisu, ipak, na kraju izborili i zbog kojeg je san o plejofu ostao nedosanjan?

Da li su igrači Partizana tokom cele evroligaške sezone nosili pritisak sa kojim se nisu, ipak, na kraju izborili i zbog kojeg je san o plejofu ostao nedosanjan? Odgovor se možda upravo nalazi u utakmici, minulog petka, protiv Valensije, tima protiv kojeg je naš šampion ostvario, može se reći rutinsku, košarkašku pobedu u jednoj vrlo dinamičnoj utakmici.

Pokazalo je to poslednje kolo zapravo i ono što je pred kraj sezone bilo prilično jasno, a to je da o svojoj sudbini moraš odlučivati sam! Ispostavilo se da bi i eventualna pobeda protiv Olimpijakosa, koju smo opet sami pretvorili u poraz, bila nedovoljna za prolaz dalje u raspletu koji se dogodio u poslednja tri kola!

Ispuštena pobeda u Pireju sa početka sezone u utakmici gde je Partizan upravo i pokazao kako izgleda pobediti samog sebe, a onda to potvrdio, nedugo zatim i protiv Efesa, u Sinan Erdem Domu, u slično prokockanoj pobedi protiv Virtusa kod kuće, ali i u gostima u Bolonji. Na kraju, ispostavilo se da su ti porazi u sledeću fazu odveli upravo te direktne rivale – Anadolu Efes i Virtus Segafredo, koji su završili ispred Partizana.

Ne treba zaboraviti ni to da je Partizan prošle sezone završio na 6. mestu pa i ne čude onda reči trenera koji je za cilj apostrofirao plejof u ovoj sezoni, verovatno i sam misleći na prvih 8 mesta koja vode u direktnu borbu za F4!

Odigrali su Partizan i Valensija za publiku, za čast, revijalnu utakmicu bez rezultatskog značaja, svesni verovatno činjenice da možda baš sledeće sezone neće biti deo odabranog elitnog društva! Valensija gotovo sigurno to neće biti, a kakav tretman će imati finalisti ABA lige tek ćemo da vidimo! Verovatno u napetoj i neizvesnoj atmosferi očekivanja odluke borda Evrolige, kao i uvek do sada!

Iako je spuštena zavesa na Evroligu, iako je odigran poslednji čin, za Partizan predstava nije još uvek završena! Navijači su gladni košarke i, svakako su – gladni uspeha… sledi borba u završnici Jadranske lige!

ABA superkup izmakao je Partizanu prošle jeseni, do trofeja nacionalnog kupa „Radivoja Koraća“ Partizan takođe nije stigao ove sezone, rezultat ostvaren u Evroligi je ispod svih i svačijih očekivanja i sada ostaje još jedan trofej vredan borbe!

Da, do juče se Partizan borio sa elitom evropske košarke, Realom iz Madrida, Barselonom, Monakom, Panatinaikosom… već „sutra” na megdan dolaze daleko slabiji protivnici koje treba respektovati, ali sigurno ne i potcenjivati!

Igokea je prvi rival i Partizan ima sa ovom ekipom, ove sezone, polovičan učinak – poraz kod kuće i pobedu u gostima. Eventualna pobeda u seriji na dve pobede odvela bi Partizan na polufinalni meč sa pobednikom meča Budućnost – Zadar. Sa Zadrom je Partizan imao takođe učinak od poraza i pobede u regularnom delu, dok je tim iz Podgorice, ovogodišnji učesnik Evrokupa u kom je završio takmičenje sa skorom 8 podeda i 10 poraza, savladan oba puta u dve neizvesne ligaške utakmice!

Eventualno finale koje ne bi smelo da se dovodi u pitanje, a prema svim očekivanjima, bila bi repriza prošlogodišnjeg, protiv drugog srpskog evroligaša i večitog rivala – Crvene zvezde.

Crvena zvezda bila bi domaćin u prva dva susreta, zbog boljeg plasmana u regularnom delu i ovaj meč bi zapravo bio poslastica sezone gde bi sa jedne strane bila evroligaška ekipa koja je dobacila do 16. mesta ispred još nejakih Asvela i Albe i sa druge strane naš šampion željan osvete za tri uzastopna poraza u poslednje tri utakmice.

Navijači su svoje rekli – hoćemo titulu! Klub, nadamo se da je svestan važnosti toga da se ta titula i osvoji, ne toliko zbog toga što ona verovatno donosi Evroligu i naredne sezone, već zbog duga prema navijačima koji jesu najveća podrška ekipi, treneru i stručnom štabu, ali i među najvećim sponzorima klubu sa preko 15.000 sezonskih ulaznica i trećinom, od tog broja, dnevnih ulaznica koje su ove sezone donele u kasu kluba neophodna sredstva, veoma važna kao sopstvene prihode, i naravno sigurnost!

Ništa se ne podrazumeva! Nije se podrazumevao ni F4 u Berlinu, nije ni Kup, ne podrazumeva se učešće u Evroligi ni naredne sezone, ne podrazumeva se ni titula. Jedino što bi trebalo da se podrazumeva je da će ekipa skupiti snagu, onu nadljudsku i da će dati sve od sebe da opet zajedno podignemo pehar u našoj Areni, pred uvek punim tribinama!

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *