modus operandi 2 naslovna

Modus operandi 2. deo

Nikada teži teret nije nosio i nikada veće udare nije trpeo naš Partizan nego što je to sada! I dok smo, sa jedne strane, ujedinjeni oko projekta Željka Obradovića, sa druge strane bodrimo jedan drugi – projekat Igora Duljaja!

Nikada teži teret nije nosio i nikada veće udare nije trpeo naš Partizan nego što je to sada! I dok smo, sa jedne strane, ujedinjeni oko projekta Željka Obradovića, sa druge strane bodrimo jedan drugi – projekat Igora Duljaja!

Zajedničko obojici je da proživljavaju buran period u kojem ih gotovo svi sapliću, omalovažavaju mukotrpnu borbu i na sve moguće načine pokušavaju da ih gurnu u blato i ponište sve ono što je teškim radom stečeno! Na to, kada se dodaju i sportske malverzacije, tendenciozne odluke na terenu, razna saopštenja i izjave, pritisak iz svih javnih i društvenih sfera, ne ostavlja se niti malo prostora da nešto okarakterišemo kao slučajnost?!

Kako se sve do sada počinjeno nekima pokazalo kao malo i nedovoljno, tako je u poslednje vreme krenula da se pravi lista državnih neprijatelja pa je onda i očekivana, prilično uzdržana, izjava Duljaja da je možda i normalno premiranje protivnika Partizana na gotovo svakoj utakmici!

Možda i jeste normalno u nekim velikim utakmicama kada je ulog titula, plasman u Evropu, ali svakako mislim da nije normalno „ucenjivačko” premiranje klubova koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, ne znaju ni zašto postoje ili su samo filijale napravljene za izvršavanje zadatka i sa rokom trajanja od nekoliko sezona! Upravo zato ne znamo ni čiji je IMT, kako se GAT obreo u Prvoj ligi, odakle takav uspon TSC-a! I da neko ne pomisli da omalovažavam – nikako! Samo se pitam kako neki klubovi koji igraju u Evropi sa jedne strane, ili se sa druge strane bore za opstanak, gube „kada treba” i pobeđuju „koga” treba?!

modus operandi 2 1

Postalo je već smešno i to kako se nekima penali sviraju na samim počecima utakmice, kao prvi svadbeni ples, taman toliko da se zbuni protivnik ili da mu se prekine inicijativa. Smešno je i to što se targetiraju i napadaju sudije koje se drznu da ponište jedanaesterac u korist protivnika Partizana, čak i kada se to jasno vidi putem VAR-a!

Oni, sa druge strane, gospodarevi poslušnici, već godinama ugnjetavaju naše najbolje sudije – jer valjda su najbolje sudije oni koji sude najveća takmičenja?!. A upravo ti su, kao po pravilu, na strani i uvek simpatizeri Partizana?!

I nekima se mnogo može… mogu se otpisati kamate, može se oprostiti dug, mogu se i „prodati” igrači po tri puta većoj ceni od tržišne, mogu da zastare optužnice, a puno toga može i da se izbriše iz evidencije. Iz sećanja svakako ne može! I taman se naviknemo na jedno kada – eto naslednika da nam skrenu pažnju da postoje! Ucenjuju, mlate ljude, a na poklon dobiju firme i unosne poslove! Pa šta, ko i hoće li iko reći šta se krije iza Ultra kopa i sličnih velikih sportsko – poslovnih „projekata“ začetih jedne kasne novembarske noći pre bezmalo dvanaest godina?! Sa tom noći – jednima su nestali i dugovi, nestali sudski procesi, sport je stao, a nove sluge dobile su blagoslov starog gospodara!

Podsetiću još jednom na taj modus operandi, na to da se novinari ućutkuju, dele na „njihove” i „tuđe”, da se utišava ton za vreme prenosa, a „navijači“ presreću i maltretiraju žene, decu i one koji samo žele da bodre svoj tim, gledaju svoje junake i rastu stvarajući nove heroje.

Legende rađaju neke nove legende, iz ljubavi izrasta još veća ljubav, a sport pomera granice sve dok ne počnu da se suspenduju igrači, ako čak i pomisle da gledaju drugi klub. Zabranjeno je i nekim bivšim sportistima Partizana da se raduju uspesima svog bivšeg kluba sve dok za koru hleba danas sede u funkcionerskim foteljama! Da, i baš kao što iz ljubavi dođe još veća ljubav, na mržnju se mržnja lepi!

modus operandi 2 2

Uspeo je Duljaj da napravi tim, izgradi poverenje igrača, atmosferu u svlačionici, izvuče poslednji atom snage na terenu! Uspeo je Duljaj, uprkos upravi, koju više niko ne može ni da natera da odu, odavno prestavši da im i objašnjava da je dogorelo i da su kap koja je prelila čašu. Uradio je puno Duljaj za svoj Partizan, iako je on najmanje zaslužio da radi u vreme bojkota navijača. Zna on to i oseća podršku svih onih koji vole Partizan. I ima podršku!

Imaće i ekipa nikada veću podršku na derbiju, vetar u leđa za titulu, u inat svima! U inat njima, pa makar već u subotu, u Dnevniku na Pinku, bili javno označeni kao novi državni neprijatelji!

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *