modus operandi

Modus operandi 1. deo

Poštovani Predsedniče, gospodine Mijailoviću ili – onako drugarski, sa krajnje dobrom namerom – Ostoja! Zamolio bih Vas ovim putem da, ukoliko ne znate kako, bolje da nas više i ne branite, tako kako ste nas branili poslednjih dana!

Poštovani Predsedniče, gospodine Mijailoviću ili – onako drugarski, sa krajnje dobrom namerom – Ostoja! Zamolio bih Vas ovim putem da, ukoliko ne znate kako, bolje da nas više i ne branite, tako kako ste nas branili poslednjih dana!

Prethodno vas je „rašrafila” novinarka u jutarnjem programu, a odmah potom Vas je „razmontirao” gospodin koji bez i malo srama i stida, beskrupulozno više od dve decenije širi laži i manipuliše svime čega se ikada dohvatio, a ponajviše mu je interesantan Partizan! Počinjem da verujem da je to zato što ili zna da niko neće ili zna da niko ne sme da mu odgovori!

Gospodine Mijailoviću, nemojte da gostujete u emisijama jutarnjeg programa ako niste u stanju da se tamo pojavite budni! Kada krećete na televizijsko gostovanje, trebalo bi da znate za taj modus operandi ljudskih obrisa sa druge strane, za taj standardizovani i uklaupljeni način ponašanja, kod njih ono čime se budala ponosi toga se već dugo pametan stidi!

Predsedniče Mijailoviću, zašto uopšte Vi vodite polemiku o pomoći države kada je to sasvim normalna stvar jednako onoliko koliko nije normalna stvar da država pomaže privatne klubove čiji vlasnik je ujedno i predsednik konkurentskog kluba, a istovremeno sedi i u upravnom odboru fudbalskog kluba, dok se ova dva košarkaška takmiče u istom rangu, u prevodu relacija Železnik – Topčidersko brdo – mali Kalemegdan… ili pitanje svih pitanja, koje nas godinama muči, a to je ko i po kom kriterijum određuje ko dobija više? Ko je lepši, namazaniji, ljigaviji ili je nešto četvrto u pitanju?!

Predsedniče Mijailoviću, kada Vas sledeći put novinarka pita da li znate koja država ulaže više u sport od naše države slobodno recite da je to Turska! Ulker, Anadolu Efes, Turk telekom su kompanije u potpunom ili većinskom vlasništvu Turske. Sistem ulaganja Turske u sport ide preko nacionalnih kompanija, a klubovi snose odgovornost za rezultate jednako kako što je uprava tih klubova odgovorna za finansijsko poslovanje – čitaj: trošenje državnog novca!
Neki drugi košarkaški klubovi su sekcije fudbalskih klubova, dok je ona poslednja grupa u vlasništvu privatnih lica, a svim direktorima ili predsednicima tih klubova zajednička stvar je odgovornost za upravljanje imovinom, čija god da je ona, podrazumeva se plaćanje poreza i na kraju sportski rezultati koje očekuju navijači!

Ono što je bilo veoma bitno da pomenete kada ste se ogradili od vređanja predsednika države i to od jedne strane navijača, je vređanje Željka Obradovića i to još od onda kada on nije bio trener Partizana! Tada su ga vređali jer je to stvar njihovog vaspitanja, danas ga vređaju jer ga se plaše, vređaju ga jer je vredniji od svake pomoći države, pokušavaju da obezvrede njegove rezultate u istoj onoj meri koliko žele da se prikrije koliko je njegovim dolaskom udeo u sopstvenom finansiranju povećan, a Partizan postao konkurentniji, iako dobija selektivno i, kako bi naš narod rekao, na kašičicu.

Olako se odričete navijača i zaboravljate da su upravo oni ti koji su izdvojili novac za skupe karte da bi gledali Željka Obradovića, a ne da biste se Vi mogli hvaliti da ste od karata obezbedili silne milione! Svakako, ni najmanje ne umanjujem Vaše zasluge za dovođenje trenera.

Umesto što ste pozivali da na utakmici sa Efesom, trenera kluba, čiji ste predsednik, pitaju zašto je reagovao tako kako je reagovao posle kupa, bolje sami objasnite lepo da je čoveku prekipelo da se Partizan naziva državnim projektom danas kada je on najmanje državni projekat i projekat Ostoje Mijailovića, već je projekat Željka Obradovića o čijoj su podršci navijači nebrojeno puta rekli šta misle, a tako je bilo upravo i posle utakmice sa Andolu Efesom!

Kažite da je Partizan finansiran od strane države u ne dovoljnoj i ravnopravnoj meri u odnosu na druge, a ponajviše od strane navijača koji kupuju ulaznice i garderobu kako vi to nazivate, i od strane pojedinaca koji i dalje moraju da kriju to da ispod žita finansijski pomažu klub koji ne smeju da kažu da vole!

Objasnite nam gde ste potrošili namenska sredstva koja su prikupljena u akciji „Samo jedan Partizan imamo” umesto što mislite da je normalno to da je država finansirala Partizan novcem naroda da bi on, tobož i samo, bio konkurentan crvenoj zvezdi?! Upravo to dokazuje onaj neravnopravan položaj „na kašičicu“.

I na posletku, na žalost, ne čudi da Vas je razmontirao jedan veoma opasan čovek, manipulator koji, svakako ne zato što se nikoga ili ničega ne boji, već zato što se nikoga i ničega ne stidi, pravda uvrede sa tribine ideološkim neslaganjem i to, ni manje ni više, onih likova sa kojima je lično delio koru hleba ili, bolje rečeno, delio ono što je stekao na muci napaćenog naroda sa Kosova, zaposlenih u fabrici koju je otkupio za tepsiju ribe ili možda na nečemu čega ima u zaboravljenim optužbama porodice ubijenog premijera pre dve decenije!

Ostoja, budimo ujedinjeni, svi do jednoga uz punu podršku svima koji su dušom i telom uz Partizan. Ne zaboravi, Ostoja, da ko sa đavolom tikve sadi – o glavu mu se vrati!

… nastaviće se!

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *