protest grobari naslovna

Upravo dosta je!

Možda simptomatično, slično ili za podsmeh su bekstva koja su obeležila fudbalski klub Partizan i iznedrila najčuvenije begunce iz Humske, među kojima su Moreira, Asano, Dijabate i najnoviji, u par noći za nama, Severina!

Dugo se, kroz istoriju, vode polemike o zatvorima iz kojih je bilo „nemoguće” pobeći i sve to do trenutaka dok se to nije zaista i desilo. Na kraju, ipak ništa nije nemoguće pa tako ni beg iz najčuvanijih zatvora. Možda simptomatično, slično ili za podsmeh su bekstva koja su obeležila fudbalski klub Partizan i iznedrila najčuvenije begunce iz Humske, među kojima su Moreira, Asano, Dijabate i najnoviji, u par noći za nama, Severina!

I uglavnom, bekstva iz zatvora koja su se dešavala proizvodila su posledice za upravnike, stražare, a i sama utvrđenja su zatvarana. Međutim, odgovornost za ova moderna, fudbalska bekstva, nije preuzeo niko i, čini se, da niko nikada i neće odgovarati!

A odgovornost je i te kako velika, razlozi su možda prikriveni i javnosti ih je lako prezentovati, kako to ponekad biva, kao lošu stranu ličnosti igrača ili kao neko sitno dugovanje prema igraču. A da li je to, zaista, tako?

protest grobari 2

U danima kada se sa jedne strane napada Sportsko društvo Partizan, kada se pokušavaju obezvrediti rezultati i postignuća, sa druge strane se već, čini se predugo, ćuti na sve ono što preživljava fudbalski klub, navijači, simpatizeri, a o čemu smo već nekoliko puta pisali!

Dokle više, upravo? Dokle više, predsedniče u ostavci, dokle direktore, dokle sportski sektore? Dokle više vi finansijeri i vi koji znate da je fudbalskom klubu dato više novca od države nego onima drugima koji se predstavljaju kao srpski Bajern (iz Minhena)?

protest grobari 1

Poslednje bekstvo iz Humske još jednom nedvosmisleno pokazuje da je odluka Tribine o potpunom bojkotu utakmica na domaćem terenu sve do bezuslovne smene Miloša Vazure i oslobađanja Partizana apsolutno ispravan potez. To je najmanji doprinos mirnom i tihom protestu na sistematsko urušavanje, zloupotrebe, neodgovorno rukovođenje i ponižavanje koje klub trpi, koje navijači i simpatizeri osećaju, uprkos sjajnim momentima i borbi, onoj bez štednje od strane ljudi čije srce je istinski crno- belo!

Malo je reći da su Grobari ostali u šoku nakon informacije da je Ksander Severina pod okriljem noći pobegao iz svoga stana, kluba, iz Srbije! Scenario koji smo, kao što rekoh, već gledali, scenario koji sada već pomalo liči na komediju iz više delova! Zajedničko svima njima je da su pobegli iz Partizana, iako su imali važeće ugovore ili su klub napustili bez obeštećenja uz tužbe i teške optužbe, srozavajući na taj način ugled i veličinu kakv bi FK Partizan trebalo da bude, a kakav nije samovoljom kompletne uprave koja dokazano bez obraza, ali i bez pameti, ne zna da ničija nije do zore gorela.

Država, najveći finansijer i sponzor očigledno je da nema interes ili otvoreno žmuri na privredni kriminal koji se naočigled javnosti dešava u FK Partizan.

Trener, jedina svetla tačka, uz nekolicinu igrača, još je jedini koji pokušava da spreči totalni pad i sramotnu kapitulaciju. Uz sizifovske napore, Igor Duljaj imenom iprezimenom, iako ni sam nije plaćen za posao koji obavlja, iz svog džepa plaća svoje pomoćnike, i ponosno, u inat svima drži prvo mesto na tabeli.

U tom svetlu, Miloš Vazura i Uprava FK Partizan, kao po nalogu nastavljaju da sabotiraju i zlostavljaju sopstveni klub! Ponajmanje je on njihov i ponajmanje su oni zaslužili da se zovu njegovim!

protest grobari 4

Od najavljene ostavke Milorada Vučelića prošlo je bezmalo šest meseci (iako po statutu postoji obaveza o zakazivanju Skupštine kluba u roku od 30 dana, a UO se raspušta), pa su osokoljeni činjenicom da mogu bez odgovornosti da zloupotrebljavaju pozicije na kojima su potpuno nelegitimno, o čemu sam tokom zimske pauze takođe pisao, nastavljaju da demonstriraju bahatost ali i nesposobnost za šta je dokaz i ova najnovija sramota koju su nam priredili!

protest grobari 3

Predsedniče zašto ćutite? Ako je ona izjava posle košarkaškog kupa bila odvratan napad na državu, na ovo ne sme da se ćuti jer je ovo atomska bomba bačena i na državu i na novac građana ove države!

Vide li osim javnosti i pravosudni organi direktnu krivičnu odgovornost za nesavesno poslovanje direktora FK Partizan! Recimo to da je tržišna vrednost „begunaca” u momentu njihovog jednostranog raskida ugovora, na štetu kluba, bila oko 21 milion Evra pa se nameće logično pitanje da li je ovo slučajnost ili kriminalni plan po kome se igrači namerno ne plaćaju, da bi u dogovoru sa njihovim menadžerima bili u mogućnosti da potpišu daleko unosnije ugovore sa novim klubovima, bez plaćanja obeštećenja?!

Kada će neko, ponajbolje neko iz Tužilaštva, da se makar pozabavi informacijom da je Nemanja Jović bukvalno „nateran” da tuži FK Partizan, koji mu zapravo ništa nije ni dugovao, a da je pomenuta tužba menadžerska kombinacija upravo pomenutog generalnog direktora kojom je praktično tužio sam sebe i obezbedio „zlatni padobran” i otpremninu u trenutku kada su zahtevi za njegovu smenu bili najglasniji. 

Da li će državni organi i u ovom slučaju ostati nemi ili će samo da pruže legitimitet i saučestvuju sa članovima ionako već nelegitimne Skupštine FK Partizan? Gde su bivši igrači, legende Kluba da podignu svoj glas i izvrše pritisak da se konačno nešto promeni?

Teror nad FK Partizan se nastavlja! Sezona za sezonom bez trofeja, sa generisanjem enormnog minusa u kasi i podaničkim manirima očigledno da je scenario koji odgovara pojedincima koji su odlučili da i dalje ćute!

Navijači su izabrali miran način, miran štrajk i tihi bojkot… ali kako kaže stara izreka, parafrazirana – „um caruje dok snazi ne prekipi“, pa će tako i navijači izgleda opet morati pravdu da traže na ulici u borbi spašavanja svetinje!

I svi mi odreda ćemo možda biti proglašeni državnim neprijateljima, svi do jednoga, a sve dok je Uprava na čelu sa direktorom državni prijatelj!

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *