IMG 4848

Renesansa i realizam!

Onako kako se završilo u Madridu proletos nastavilo se ove jeseni… grubo, prljavo, doslovno ispod pojasa!

Onako kako se završilo u Madridu proletos nastavilo se ove jeseni… grubo, prljavo, doslovno ispod pojasa! 

Mora se priznati, Real Madrid jeste najveći i sigurno najbolji tim trenutno u Evroligi. Ko god mislio drugačije, negodovao ili tražio činjenice da dokaže drugačije, bilo bi mu teško jer tabela kako prošle, to dokazuje i ove sezone! 

Novac, igrači, sportski motiv, navijači širom sveta, sve su to razlozi uspeha Madriđana. Naklonost sudija, da i to! 

Razlog zašto pišem o madridskom Realu, pre svega, je zbog toga što smo isti taj pobedili već tri puta ove godine, onda se desilo sve što se desilo, promenio se ritam, a završilo se kako se završilo! Trenutno, ovu godinu ćemo završiti sa skorom 4-3 za ekipu koja nastupa u Vizink centru! I nije loše? 

Na megdan lideru, naši momci sigurno da su doputovali motivisani, nisu imali razlog da bude suprotno. Serija pobeda u prethodnom periodu, računajući onu poslednju protiv Valensije, u Španiji, sigurno da su unele i dozu rasterećenja, ali i opuštenosti! Ova utakmica, da budemo realni i jeste, ali i nije donosila mnogo toga. Svakako da se svaka pobeda broji, naročito protiv ekipe sa skorom od jednog poraza i naročito protiv ekipe sa kojom smo prošli – kroz šta sve smo prošli. 

Bilo je tu prave sportske, ali i one drugačije tuče, bilo je podmuklih udaraca u međunožje, bilo nervoze i tenzija. Ušao je Partizan u meč motivisano, sa željom i to se ne može osporiti, ali nije išlo! Znate, bio je to jedan od onih mečeva kada vam ništa ne ide, nijedan šut, nijedno dodavanje, nijedna akcija, sa druge strane protivnik pravi u pravom momentu, namešten i našpanovan. Vraćali smo se u meč, pokušavali, borili se… i to je bilo sve što se moglo videti. Na kraju, ubedljiva pobeda protivnika, čestitke i put Dalmacije na meč protiv nezgodnog Zadra! 

Do meča sa Zadrom bilo je vremena i za trening i za odmor, ekipa je tamo provela bezmalo tri dana i imali su momci vremena za adaptaciju. Sa druge strane motiv, osim evropskog Partizana, Zadranima je bio i taj što su morali da igraju na Badnje veče umesto recimo dan ranije, sve zbog zauzetosti sale zbog koncerta! 

Možda su sve to bili razlozi da tim bude dodatno motivisan što je za rezultat imalo veliku pobedu Zadrana, pomalo neočekivan, četvrti poraz Partizana u ABA ligi i svakako neočekivano bledo izdanje igrača našeg šampiona! 

Bezvoljno, bledo, nikako… tri reči u koje bi, ako ne obe, onda sigurno mogla stati ova poslednja utakmica. 

Razlozi bi se mogli tražiti i bilo bi ih mnogo. Recimo, serija pobeda u Evroligi i zasićenje. Serija pobeda u ABA u usputnim stanicama između duplih kola, ritam igranja tri utakmice sedmično, umor! Ekipa je osakaćena povredama i ako bismo sabirali minutažu raspoloživih igrača, došli bismo do ne pozamašnih brojki nego i do igranja „danima”. 

Ono što je interesantno, ova dva poslednja poraza bila su poziv na „pljuvačinu” po mrežama i u komentarima… stranaca, domaćih igrača, trenera?! Možda sam mogao da upotrebim neku lakšu reč ali nisam! Pljuvačina je adekvatna onome što se piše. Lično, mislim da je pljuvanje i bilo kakva kritika suprotna realnom, ali i suprotna zaslugama, svemu prikazanom u ovoj godini. Da, upravo tako kako ste pročitali, svemu što su hrabri igrači Partizana, uprkos svemu, prikazali u ovoj godini! 

Nije gotovo, ni godina, niti sezona! Imamo još jedan meč na moru protiv Bara i meč u Areni sa odličnim Virtusom! Imperativ u oba meča je pobeda, ne sumnjam da će tako i da bude. 

Ne treba plakati zbog poraza, rekoh, biće ih još! Biće i pobeda, a za njih ove momke treba podržati i nagraditi aplauzom za sve što rade i na način na koji to rade. 

I sigurno, kao što nama nije lako, nije ni njima, i ne odustaju, bore se… svim srcem i svaki dan, za jedini Partizan koji imamo! 

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *