IMG 3972

Partizan – Panathinaikos

Partizan Mozzart Bet – Panathinaikos AKTOR Athens  92 – 87 (20-21; 19-17; 15-18; 24-22; 14-9)

Gledalaca: 20.079

Još jedna pobeda Partizana u neizvesnoj završnici… ovako bih mogao svaki tekst o domačoj pobedi Partizana da počinjem. Bukvalno 3 od zadnje 4 utakmice u Areni mi dobijamo na ovaj način, nakon što dopustimo protivniku da stekne dvocifreno vođstvo u 4/4 (konkretno na 3:57 do kraja regularnog dela meča bilo je 10 razlike za Atinjane) mi stignemo to i na kraju uspemo da dođemo do pobede, zlata vredne! Novina u ovoj utakmici je što smo uspeli da dobijemo nakon produžetka, što je prvi put da smo uspeli u ovoj novoj, Željkovoj eri na klupi Partizana! Pričam samo o zvaničnim utakmicama, pripremne ne računam u tu “statistiku” (dobili smo Monako na pripremnom turniru u Istanbulu nakon 3 produžetaka u septembru 2021).  Kako smo sada ovo dobili? Pa ovako to glasi u jednoj rečenici: fantastična partija Ledeja, borbena energija Bruna Kabokla i Danila Anđušića (da da, dobro ste čuli/pročitali), lucidnosti PJ Doužera i magiju rekovalescenta u našem timu, kapitena Kevina Pantera! Ništa manje značajnu ulogu nisu imali ni ostali igrači koji su igrali juće, naročito to se odnosi na gospodina Džejmsa Nanelija i Alena Smaijlagića, kao ni još jednog povratnika iz povrede Aleksu Avramovića, ali ni Tristana Vukčevića, Frenka Kaminskog, Jareta, Ponjitku… ali prvopominjana petorka je iznela ubedljivo najveći teret i baš tih petoricu su doveli naš tim do preokreta!

Žargonski rečeno, Željko je na ovoj utakmici “ispraznio klupu”, svi igrači koji su bili u protokolu su imali svoju ulogu u ovom trijumfu, što je još jedna činjenica što može itekako da raduje sve navijače Partizana, da konačno mi imamo ceo roster na okupu, ili “malo dužu klupu” što bi rekli neki košarkaški znalci. Ključan momenat na utakmici desio se u zadnjih 2 minuta regularnog dela, nakon “cirkuzantskog šuta” Džeriana Grenta i pogotku za 3 poena, iza table iz kuta terena, na 2 minuta do kraja, kapiten “kapitenski” je preuzeo stvar u svoje ruke i dao zadnjih 7 poena  do 40tog minuta utakmice.

Tačku na ovu utakmicu stavili su kapiten i Zek Ledej na 16 sekundi do kraja produžetka, fantastičnim cepelinom (ili alley-up, isto je)!

Ova utakmica je bila posebna i po još jednom detalju. Naš glavni centar u minule 2 sezone Matijas Lesor je igrao prvu utakmicu protiv našeg kluba. Meni je iskreno bilo veoma teško gledati ga kako igra protiv nas, kako kida i bori se za nekin drugi klub protiv nas (a u neko prošlo vreme sam gledao i Đorđevića kako nam daje 40 poena) ali nekako nakon trijumfa sve se zaboravilo. Vredi pomenuti da se čovek poneo kao pravi sportsmen i džentlmen (pre svega), dao nam je 16 poena, 7 puta je zakucao ali ni jednom se nije radovao kako što je znao on da radi tokom igranja u našem dresu, čak šta više izvinio se publici nakon jednog kucanja (kada je bio koš + faul Alekse nad njim= za razliku od nekih drugih (spisak je podugačak, a i nebitni su za ovu priču). Dakle, Matijase brate naš dragi, svaka ti čast na partiju i na ponašanje, nastavi sa fantastičnim igrama i da nam se jednog dana vratiš, da zajedno podignemo još mnogo trofeja!

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *