DSC 8546

Boj ne bije…

Istorija pamti pobednike, istorija pamti velike pobede i velike rezultate, istorija i te kako pamti i one hrabre, one odvažne, one koji ne poznaju strah i pritisak koji je na njima.

Istorija pamti pobednike, istorija pamti velike pobede i velike rezultate, istorija i te kako pamti i one hrabre, one odvažne, one koji ne poznaju strah i pritisak koji je na njima. 

Ostaće upamćena ova utakmica, ovaj čudesni derbi u ovo čudno vreme i, oko toga nemam dilemu, ostaće upamćena atmosfera sve do ove „odložene” utakmice, ali i atmosfera uoči samog meča odigranog hladnog decembarskog dana na travnjaku u Humskoj ulici! 

I kako reče jedan navijač: 

„Slađa mi je ova pobeda i bod prednosti nakon nje, nego svih devet bodova viška koje smo mogli imati!“ 

Od samog starta sezone igrao je Partizan promenljivo, što bi se reklo toplo-hladno, igrao je Partizan zapravo onako kako je morao i kako je mogao u okolnostima kakve ne zaslužuje tako veliko ime i takav mega klub! 

Znamo svi od kada je i zašto je južna tribina prazna, znamo i svi za cirkus na relaciji među ljudima u upravi, ali i za tragikomediju, kako se uzme, u okviru Sportskog društva. 

Ne treba podsećati na to kako je završena prošla i šta se (nije) sve dešavalo uoči nove sezone. 

Prelazni rok je odrađen kako je odrađen, opet u okolnostima i čudnim uslovima koji traju već dugo! 

Nekakav prolaz u „Evropu” jesmo ciljali i jesmo ga jurili, ali posle traljavih priprema i u takvim, ponovimo uslovima, to što smo postigli još se može i nazvati uspehom! Uspeh, na kraju će se ispostaviti i najveći ove sezone u srpskom fudbalu. Ko je sve i kako je direktno učestvovao u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencije, uz postignute rezultate, nije vredno ni spomenuti, a ponajmanje ulaziti u kakve dublje analize! 

Bili smo okrenuti ove jesenje polusezone sebi samima, Igoru Duljaju i navijačima, onim najvatrenijima na gostujućim terenima i onim entuzijastima koji su znali dobro da popune istočnu i zapadnu tribinu u Humskoj! 

Nikako državni, jer o tome nema govora, ali svakako evropski, a kako je najavljivano svetski projekti modernog, onog svemirskog fudbala (iz naše lige) nisu prošli uspešno! Jasno je, u sistemskoj kaljugi sporta kod nas kakav je kvalitet, gde je protekcija i gde se prave kompromisi. Rezultati naših predstavnika u Evropi pokazali su ko zaslužuje, a ko tu istu Evropu ničim nikada neće dobaciti! I ne samo ove jeseni, da se ne vraćamo sada na prošlost i da se ne nadamo u budućnosti! 

Vratimo se na ovaj čudesni derbi… sramne kladioničarske kvote sa svim korekcijama, sramne izjave o „punjenu” sa 2, 3, 4 gola, spektakularno likovanje i još spektakularniju pobedu Davida nad Golijatom – onako bez pritiska, onako šmekerski, lagano fudbalski! 

Nije slučajno, ne nikako ti momci nisu naseli na provokacije, ponižavanje i medijske naslove! Borili su se, imali bodovnu prednost, prosuli bodove… i nisu plakali za prosutim mlekom! Budimo realni, nije ovo najbolji tim na svetu, mnogo je tu „rupa” u odbrani, može mnogo bolje u napadu, ali ono što se ne može zameriti je igra svim srcem i iz sve snage! 

I poslednji put kada sam pisao o njima nije bilo bez te vrste emocije, bez te strasti jer – emocija stvara emociju, strast budi strast još veću! 

Bravo momci, budite ponosni na ono što ste uradili, budite ponosni na grb koji nosite, ime koje branite! Budite ponosni na sve što ste uradili i ne zaboravite da je ova pobeda i ovaj bod prednosti više, nama navijačima slađi od svih 9 viška koje smo mogli imati! 

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *