IMG 0394

Superliga? Baš nas briga!

Izrašće ova generacija momaka u junake! Biće to, svačim izazvano, vojska koja je sprema da ide samo napred, da brani svetinju, da se bori sve vreme, i da u toj borbi trpi udarce!

Videli smo prethodnih dana lepu sliku sa treninga kada su Grobari, samo onako kako oni to umeju, došli, iznenadili i nagradili igrače podrškom za sve ono što rade u ovo ludo vreme… vreme bojkota, vreme provokacija i neretko uvreda koje trpi trener, vreme kada funkcionišemo, kao nikada do sada, uz pomoć štapa i uz pomoć kanapa!

Vidimo podršku na gostujućim terenima, neizostavnu podršku Grobara kojima je stalo da prestane urušavanje kluba, kojima je dosta amaterizma i poniženja koje se trpi već dugo vremena! Ta ljubav i vernost ne može da bude neprimećena.

I samo onako kako mi to umemo, pokazujemo da smo jači od svih nedaća i od svih oluja i bura koje šibaju Humsku!

Prvo mesto u ligi koja je sve osim super, borba za svaki bod, svaki gol, svakako zaslužuje respekt! I znamo mi, kada bi nas pustili, kada bi se bavili sobom samo malo više nego što se bave, i udaraju po nama, ovakvo stanje, onaj sportski deo bio bi isto ovakav kako sada tabela pokazuje!

Ali nije tako, i zna se zašto nije! Krenuće oni jako i žestoko! Plaši me ono što sledi kada se konačno završi evropski brodolom kakav se davno više neće desiti!

Pa znate li uopšte ko igra, kada igra, i sa kime igra evropska takmičenja? Liga šampiona? Da, znamo! Liga Evrope? Liga nacija? Možda poneko zna, većina ne zna… da, istina je, mi u svim tim takmičenjima imamo direktne predstavnike za koje, zbog rezultata kakve imaju, se verovatno i tako malo zna!

A Superliga ko Superliga, ista meta, isto odstojanje kao prošle, isto kao i pre dve godine! Drugi razred, niža klasa!

Nema džentlmenskog ni međ’ trenerima! Čast izuzecima!

Jer, da li su izjave poput “svi čestitaju kada jednima “otkinemo” bod” a drugima bez komentara! Da li takve izjave pristaju uz ime Superliga?! Da li su takve izjave nepristrasne?!

A istina je sasvim drugačija! Jer kada se igra “sklanjalica” u odbrani protiv “jednih”, kada se odmaraju najbolji igrači protiv istih tih “jednih”, onda mu sasvim normalno dođe da se čestita za hrabrost i smelosti da se nedodirljivima oduzme bod, ili možda svake prestupne čak tri!

Višegodišnji projekat izgleda (ne) daje rezultate baš onako kako je i pripremljen… sa verom u sopstvene laži i uz veliku količinu manipulacije što se zbog svega toga i završi marširanjem u svlačionicu, skandaloznim uvredama igrača koje nisu, ne, apsolutno nisu nasilje, ali na kraju i bledim rezultatima na terenima gde se prava istina ne može sakriti!

I da završimo o Superligi onako u super tonu! Da završimo sa manirima?! A i ne možemo završiti a da ne čestitamo komšijama rekord nepobedivosti koji je do sada držao samo “Frankov” Real! Svaka čast!

Ponos nam ne mogu uzeti, viteštvo neće nestati, bodrićemo ga makar igrao na mesecu sve do dana kada će on, kao i uvek do sada, vratiti pobedama i radošću!

Samo napred Partizan!

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *