f cubp3wiaarors

Neosvojiva Vitorija!

NE, NE, NE!

Ne smemo da gubimo utakmice od protivnika koji su slabiji od nas i to je zaključak kojim bi se mogao trasirati put ka krajnjem uspehu! Nisam pristalica trenera koji imaju diplomatski stav prema protivniku, da je svaka ekipa ravnopravan rival, a takođe i nisam u potpunosti mišljenja da je promena trenera efikasna šok terapija!

Uz dužno poštovanje prema ekipi Baskonije oni su sami pokazali da su daleko slabiji rival od Željkovih boraca, čak i u ovome trenutku! Ali i da promena trenera nije donela ništa epohalno u njihovoj igri, u odnosu na prethodne utakmice! 

Ekipa Željka Obradovića u Vitoriji, svakako, u petak uveče nije pokazala borbenost kakvu bi morali da pokažu oni koji nose dres Partizana!

Protivnik se nudio, u više navrata su sami spuštali gard, promašivali, delovali raštimovano… sa druge strane, odgovor na takvu igru protivnika izgledao je kao “između dve vatre”, dobacivanje bez pravog protoka lopte, mnoštvo izgubljenih, mnoštvo prosutih lopti, nerezonskih šuteva i promašenih zicera! Svakako je prilika i da se osvrnemo na nešto slično par nedelja ranije protiv Barselone kod kuće, kada smo gledali nešto slično ovome, tada protiv ekipe sa jednako slabom odbranom!

Na kraju, lično se neću složiti da je jedan skok presudio protiv Baskonije! Ako se dva puta vraćaš iz minusa, držiš egal i uspevaš da povedeš dvocifrenom razlikom, a broj skokova je sve vreme daleko na strani protivnika, onda mislim da skok nije ključno presudan za ovaj poraz. Smatram da su loše odluke, izgubljene lopte, dodavanja u “out”- čitaj manjak koncentracije dovele do toga da od gotovog uradimo gotovo identično kao prošle godine na istom mestu!

Ne vidim smisao da se opravdanje traži u odsustvu kapitena i Ponitke jer koga nema bez njega se mora, i bez njih je utakmica delovala “dobijena”.

Videli smo i da je Avramović preuzeo odgovornost za poraz zbog svoje, kako je rekao loše igre… pošteno je to od Alekse ali bi mnogo bolje bilo da poradi na koncentraciji tokom cele utakmice umesto slušanja šta publika dobacuje, demonstracije svemoćnosti, slanja poljubaca i tome slično! Harizma ne pobeđuje na terenu!

Danilo i Ognjen?! Zaista teško za izbor nekog nepristrasnog komentara!

Raduje, zaista raduje Vukčevićevih 20ak kvalitetnih minuta… sa onoliko (ne)iskustva koliko ga ima na evroligaškim parketima, BRAVO! Možda bi ti golobradi momci češće vratili ovakvom (dobrom) igrom ako bi dobili šansu, poverenje, ako bi se osetili jednakim, ali, odluke trenera treba poštovati svakako!

I naravno, nije sve belo ali nije ni sve tako crno da bi po mrežama nalazili neumesne i uvredljive komentare! Sugurno je da tim momcima nije lako, i sigurno je da će se oni probuditi… u pravo vreme!

Partizane napadaj!

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *