DSC 9384 min

Parni valjak počinje evroligašku sezonu u Berlinu!

U petak, 7. oktobra, crno-beli će od 20 časova igrati prvi meč “Turkish Airlines” Evrolige protiv Albe u Berlinu.

Parni valjak je stigao u Berlin! Rano jutros, košarkaši i stručni štab KK Partizan Mozzart Bet su sa beogradskog aerodroma poleteli put glavnog grada Nemačke, gde će sutra od 20 časova igrati svoj prvi meč u okviru “Turkish Airlines” Evrolige.

Rival crno-belih je domaća Alba, a direktan prenos će biti emitovan na TV Sport Klub.

Pred polazak na put, trener Partizana Mozzart Bet, Željko Obradović je naglasio da u Beogradu ostaju od ranije povređeni Smailagić i Avramović, kao i Gregor Glas.

Kreće Evroliga, igramo u Berlinu protiv tima koji je počeo nemačko prvenstvo, odigrali su dve veoma dobre utakmice, veoma zanimljive. Ono što je veoma tipično za tu ekipu je da imaju izvanredne automatizme u njihovoj igri, da igraju sa dosta izmena, sa dosta igrača, da je to tim koji već godinama igra zajedno. Upravo iz tog razčloga imaju te automatizme o kojima pričam. U svakom trenutku znaju kako će da odreaguju odbrambeno i napadački.Imaju jednog izuzetnog igrača, u pitanju je Luk Sikma, on je praktično čovek koji dosta toga odlučuje na terenu, ali ne samo on, imaju zaista dobre igrače, možda ne toliko poznate širokoj košarkaškoj javnosti ali su zaista izvanredan tim.

Željko obradović

Danilo Anđušić je pred prvi meč u Evroligi rekao:

Prva utakmica u Evroligi, otvaranje sezone nije nikad lako. Alba je dobra ekipa iako dugi niz godina ne važe za jedne od glavnih favorita. Uvek igraju dobru košarku, pogotovo na početku sezone i uvek su nezgodan i atipičan tim. Igraju brzo, nezgodni su sa svih pozicija. Ključ će biti zaustaviti njihovu brzu igru i Sikminu kreaciju. Ako to uspemo imamo velike šanse da ostvarimo pobedu. Jako je bitno da dobijemo utakmicu na otvaranje, pogotovo u gostima i da krenemo Evroligu u dobrom duhu. To nam je, naravno, cilj.

Danilo anđušić

DSC 9408 min
Partizan Mozzart Bet Euroleague #MediaDay (Copyright © Partizan.NET & Maja Nastić)

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *