hvala dovidjenja naslovna

Hladan tuš!

Novi tim, nova sreća… u isčekivanju igrača i nove košarkaške sezone!

Tek kada smo pomislili da nas iz KK Partizan ne može ništa više iznenaditi, kada smo se pomirili sa tajenjem informacija i kada smo prihvatili neizvesnost i čekanje hladno servirano sa adrese Mijailović – Savić, a tek ponešto pokušavali da uhvatimo putem raznih podkasta i profila, relevantnih ili irelevantnih, na društvenim mrežama, stiže nam novi (avangardni) trend, ili je to hladan tuš u ove vrele letnje dane – predsednik KK Partizan smislio je da imena ovosezonskih pojačanja neće objaviti do trenutka kada on to nađe za shodno!

Sva je prilika, prema njegovim projekcijama, da će to da se dogodi tek nakon puštanja sezonskih karata u prodaju.

Zapravo, ništa sa Mijailovićem ne može da se uzme za sigurno – za obnovu višestruko skupljih članskih karata više puta produžavan je rok, kao što su uostalom razni problemi pratili i prodaju pretplatnih ulaznica prošle sezone!

Najavljivao je on i prošle sezone konkurentnu ekipu, pa plejof Evrolige, odbranu ABA titule, uistinu Kup Radivoja koraća izdvojio je kao „nebitan”, a od silnih najava na kraju -mrka kapa, ispostaviće se!

Sa druge, stručnije košarkaške strane, sportski direktor se izgleda nije oslobodio duhova prošlosti pa cela ova situacija danas nam pomalo evocira komične, tragične, na koncu tragikomične slučajeve Mirotić i Madar prošle godine, negde u isto ovo vreme!

Pao je razlaz, pa pomirenje sa Miškom Ražnatovićem, poput neke toksične veze ili poput nepremostivih razlika, kako bi se to reklo u svetu selebritija!

Naposletku, košarka se igra zbog navijača, kako to voli da istakne trener Obradović. Navijači bi, sasvim normalno, voleli da znaju i nestrpljivo iščekuju da saznaju ko će da igra tu košarku za njihovo zadovoljstvo?! Predsednik i sportski direktor imaju svoje razloge, suprotne od onih logičnih. Pa hajde… da sačekamo da saznamo zašto je to tako, iako su vrlo brzo pale prozivke na račun odugovlačenja sa onih viših, njihovih nivoa, mnogo brže nego sa naših navijačkih!

Da nešto ne funkcioniše, da je prošlogodišnja ekipa izgubila, ili da nije ni imala hemiju, da su igrači bili podeljeni na naše i strance, upravo su prvi osetili navijači pa se i takva atmosfera osećala na tribinama gotovo ceo drugi deo sezone! Osetilo se i po rezultatima! Na kraju, ostao je gorak utisak da je najskuplji tim Partizana ikada, ostvario najslabije rezultate ikada! Uprkos tome, trener i ekipa nisu ostali bez podrške u bilo kom trenutku jer po tome su, uostalom, navijači KK Partizan i najprepoznatljiviji!

Rezultati su izostali, iako je Predsednik kluba obezbedio budžet, koliki god on da je bio Predsednik kluba time je završio svoj deo posla.

Sportski direktor, u domenu svojih mogućnosti i u skladu sa onim (što je ostalo) na tržištu posle „greške u koracima” sa Mirotićem i Madarom, podbacio!

Trener?! Trener je na kraju dobio apsolutnu podršku za ono što je uspeo da uradi i sa onim(a) što je imao na raspolaganju! Ugovor je produžen za još dve godine, mada se i tu očekivao duži period, a navedeni razlozi zbog čega samo dve godine niti su nešto bili, a niti ostali, najubedljiviji.

hvala 01

Da se o mnogo čemu od strane uprave i stručnog štaba ćutalo, dokaz je i taj što je na kraju sezone počela čistka i totalno renoviranje ekipe! Zasićenje, izgubljen voljni momenat, motivacija, ili nešto sasvim četvrto, evidentno je da ta ekipa nije bila spremna za bespoštednu borbu  za rezultate, za klub, za trenera! U suprotnom, klub i Žoc se najverovatnije ne bi redom zahvalili Kaminskom, Pi Džeju, Smajliju, Anđušiću, Zeku, Ponjitki, Smitu, kapitenu na kraju krajeva! Najverovatnije će klub i zvanično uskoro napustiti Avramović i Jaramaz, koji su pod ugovorima, dok se Naneli i Trifunović više i ne pominju! Situacija sa Kaboklom tek nije jasna! Iz cele ekipe ostao je Koprivica, mada nikada se ne zna šta nosi novi dan.

Zvanično su predstavljeni povratnik Marinković, Lundberg i Ntkilina. O ostalim imenima neću pisati jer ono što nije zvanično kao i da se nije desilo!

Svakako, ostaje nejasno zašto će se na promociju ostalih igrača čekati dok su ovi već predstavljeni?!

Nadajmo se najboljem! Nadajmo se da Partizan pravi supertim za Evroligu, takmičenje koje jedino sme da osvoji! Očekujmo neke nove „Žocove bebe”, heroje, ratnike…

Nadajmo se, ali budimo i oprezni, jer ovakva rekonstrukcija ekipe može biti mač sa dve oštrice, može da se pogode stvari i poklope kockice ali može da se desi i fijasko!

Uzdamo se u to da Žoc zna šta radi, ali i da je svestan i on da mnogo rizikuje, ponekad se učini da je krenuo na sve ili ništa!

Nesumnjivo i predstojeća sezona Evrolige biće neizvesna i ujednačena. Razliku će činiti pojedinci, ali i forma i motivacija pojedinaca! Godinama u nazad tržište i ponuda igrača u Evropi su vrlo slabi, pa tako sami igrači idu od kluba do kluba, a svaki prelazni rok praćen je nizom spekulacija na temu transfera, što se upravo i sada – ponovo – dešava!

Svakako, ovde neće biti kraj. Biće prilike da se piše o stavarnju novih šampiona i o njihovim protivnicima, ali sačekajmo! Sačekajmo da kao navijači poslednji i kao najveći sponzori, kako to trener Obradović voli da istakne, saznamo ko će činiti tu ekipu Partizana!

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *